Condoleanceregister

« terug
Op 08/05/2018 nemen wij afscheid van:

Georgette De Smet

weduwe van de heer Maurice Taets. - Geboren te Kaprijke op 11 januari 1925 en overleden te Eeklo op 4 mei 2018. - De uitvaartviering rondom haar asurne zal in familiekring plaatsvinden in Meditorium Lemée te Eeklo. Haar as zal worden verspreid op de stedelijke begraafplaats.

Condoleances

Naam: Bart Van Damme
Is het toeval dat de zon harder gaan schijnen is, toen tante Georgette ons verliet? Is zij het die nu in een hemel een duwtje geeft en wat meer licht schijnt op ons leven. Ik ben dankbaar. Dankbaar om wie ze was en vooral om wie ze voor ons en in de eerste plaats voor mijn overleden vader betekend heeft. Tante Georgette was iemand om van te houden. Een vooruitstrevende vrouw denk ik. En ik vond het ook merkwaardig bij mijn allerlaatste bezoekjes hoe ze altijd aan haar grote liefde voor nonkel Maurice is blijven vasthouden. Ik was nog heel klein toen hij ging, maar ik herinner mij hem wel. Een goedlachse man. Een beetje deugniet ook. En het was met pretoogjes dat ze nu nog over ‘haren’ Maurice vertelde. Tante Georgette, de laatste jaren zijn niet gemakkelijk geweest. Ondanks de bezoekjes van mijn vader. Zeker ook ondanks de warme liefde en verzorging door uw nicht Sabine. Langzaam blind worden, woog op jou. Ook hoorde je niet alles meer. Maar je was nog zo alert. Je wist alles. En alles had je onthouden. Over mijn kindertijd maar ook over mijn kinderen, want ‘daar hadden Hedwig en Martine over verteld’. En je sloeg het allemaal op. Ik ben zo blij dat ik toch de moeite genomen heb, soms veel te weinig, om eventjes, meestal onverwachts, binnen te springen. Het paste niet altijd, ik kwam soms op momenten dat je het moeilijk had. Maar ik ging altijd buiten met het goede gevoel dat ‘ge enorm content waart dat er iemand afgekomen was’. Dat je nog nieuwe dingen kon leren over wie, wat, waar mee bezig was. Want jij was een tante die oprecht geïnteresseerd was in waar wij mee bezig waren. Toen mijn papa stierf, kwam ik het jou vertellen samen met Tante Lydia. Dat was hard want ik denk dat dit jou ook een ‘kraak’ heeft gegeven. ‘Onze Hedwig’, zei jij altijd. En ik vond dat zo lief. Jij was nog mijn enige contact met mijn bomma en pépé die ondertussen ook al bijna 30 jaar overleden zijn. Contact met jou, was ook een beetje contact met hen. En sinds 2016, contact met mijn vader. Voor hem deed ik het ook. Zorgen dat je wist dat wij nog bezorgd om jou waren. Dat jij belangrijk voor ons bent geweest. Dat wou ik toch eventjes kwijt.
Ik wil graag Sabine en haar echtgenoot bedanken om zoveel voor Tante Georgette te doen.
Bart Van Damme, Leen Vereecke, Suus en Nel
Naam: Boelens Danny -Nuyens Nancy
Innige deelneming en veel sterkte
Naam: Marleen De Smet
Innige deelneming en veel sterkte . Georgette was een nicht van mijn papa .Ze kwam dikwijls op bezoek toen ze nog in Lembeke woonde .

Plaats uw condoleance: